Puulattia

Puulattia on aina ollut olennainen kodin rakennusmateriaali, sillä se tuo huonetilaan perinteistä ulkonäköä, puhdasta sisäilmaa sekä kodikasta tunnelmaa. Nykyään puulattia on sisustajien suosiossa, sillä olipa kyseessä perinteisempää tai nykyaikaisempaa suuntausta edustava tila, niin puulattiasta on luonnonmukaisen, kauniin ja lämpimän ilmapiirin luomiseen.

Lattiamateriaalin avulla tilasta on mahdollista saada myös moderni ja näyttävän näköinen. Esimerkiksi värjätyillä parkettilattioilla tai erilaisilla asennustavoilla voidaan muuttaa puulattian luonnetta. Puulajin valinnalla voi puolestaan vaikuttaa siihen minkälaiseen tilaan lattia kannattaa asentaa. Esimerkiksi kevyen kulutuksen tiloihin, kuten esimerkiksi makuuhuoneet, soveltuvat hyvin perinteiset havupuulajit, kuten mänty ja lehtikuusi, kun taas kovemman kulutuksen tiloihin kannattaa valita puulajiksi tammi tai saarni, jotka kestävät rasitusta havupuita paremmin. Esimerkiksi julkitiloihin on tammi- ja saarniparketti oiva valinta.

Puulattia on upean ulkonäkönsä lisäksi myös terveellinen, hengittävä ja lämmin lattiapinta. Puulattioita on saatavissa monella eri puulajilla, rakenteella sekä pintakäsittelyllä. Yksi perinteisimmistä puulattioista on ollut massiivipuinen lankkulattia, joita varsinkin vanhemmista ja arvokkaimmista tiloista löytyy paljon. Massiivipuinen lattia on nykyäänkin hyvin suosittu mutta ei valitettavasti sovi yhteen lattialämmityksen kanssa jota nykyään yhä enemmän ja enemmän asennetaan. Tällöin hyvänä puulattiavaihtoehtona on puinen lankkuparkettilattia. Timberwise valmistaa lattialämmityksen kanssa soveltuvia lankkuparkettiparkettilattioita joiden ulkonäkö hyvin pitkälti vastaa perinteisen massiivilankkulattian ilmettä. Lankkuparketit eivät ristiinliimatun 3-kerros rakenteesta ansiosta kuitenkaan elä yhtä vahvasti kuin massiivipuinen lankkulattia, jolloin lattian pintaan ei muodostu rakoja.

Laadukas puulattia löytyy Timberwisen valikoimista, tutustu mallistoomme.

Puulattia voi olla perinteinen tai moderni, luonnonsävyinen tai värikäs, suoraa lautaa tai kuviolattiaa. Puulattia antaa monia mahdollisuuksia sisustukseen ja pääsääntöisesti vain mielikuvitus on rajana. Alla muutamia esimerkkejä kaikista edellämainituista puulattioista. Koko puulattiavalikoimaamme voit tutustua TÄÄLLÄ